Οι Τέχνες του Θεάματος και της Ψυχαγωγίας

Οι θεατρικές παραστάσεις, οι ταινίες και τα τραγούδια αποτελούν ευχάριστο τρόπο ψυχαγωγία. Γι’ αυτό το λόγο το θέατρο, ο κινηματογράφος και η

μουσική αποτελούν μερικές απο τις δημοφιλέστερες και πιο αγαπητές μορφες τέχνης ανά τον κόσμο. Λόγω της διασημότητας των καλλιτεχνών που ασχολούνται με αυτές τις τέχνες, έχουν τεράστια απήχηση και ασκούν σε πολλές περιπτώσεις τεράστια επιρροή σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Θέατρο

Το θέατρο θεωρείται από πολλούς ως μια από τις ποιοτικότερες μορφές τέχνης, αφού οι θεατρικοί συγγραφείς κατορθώνουν να περάσουν σπουδαία κοινωνικά μηνύματα με τρόπο πρωτότυπο που καθηλώνει το ακροατήριο. Σπουδαίοι θεατρικοί συγγραφείς είναι ο Μολιέρος με έργα όπως ”Ο Φιλάργυρος” και ”Δον Ζουαν”, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ που έγραψε τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα και τα Ονειρα Θερινής Νυχτός, και ο Τένεσι Ουίλιαμς που έγραψε “Το Μεγάλο Αντίο” και την “Μάχη των Αγγέλων”.

Στην κατηγορία του θεάτρου ανήκει και η όπερα, με τον Μπετόβεν και τον Στράους να είναι μερικοί από τους διασημότερους συνθέτες.

Κινηματογράφος

Ο κινηματογράφος αποτελεί μια πιο σύγχρονη μορφή τέχνης, ως επακόλουθο της τεχνολογικής επανάστασης. Ωστόσο, η βιομηχανία του κινηματογράφου κατόρθωσε να αποκτήσει τεράστιο κοινό σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται συχνά στους διάσημους αστέρες.

Μάλιστα τα βραβεία Όσκαρ αποτελούν μία από τις πιο λαμπερές γιορτές του χώρου, όπου οι σεναριογράφοι βραβέβονται για τα έργα τους και οι ηθοποιοί για την υποκριτική τους. Οι Άλφρεντ Χίτσκοκ (Psycho), ο Κουεντίν Ταραντίνο (Pulp Fiction) Φράνσις Κόπολα (The Godfather) και ο Στήβεν Σπιλμπερκ (Men in Black) αποτελούν μερικούς από τους σπουδαιότερους σεναριογράφους, ενώ σε παρένθεση αναφέρουμε ένα από τα διασημότερα έργα τους..

Μουσική

Αναμβισβήτητα η πιο διαδεδομένη μορφή τέχνης, αφού δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως όλος ο κόσμος της υφηλίου έχει ακούσει έστω κι ένα τραγούδι. Εξάλλου, εκατομμύρια άνθρωποι ακούν μουσική για πολλές ώρες καθημερινά. Υπάρχουν διαφορετικά είδη μουσικής για όλα τα γούστα, με την Rock και την Pop να αποτελούν τα πιο διάσημα είδη.