Μουσεία

Μπορεί να ειπωθεί ότι η ενασχόληση με τις τέχνες συμβάλλει στην διατήρηση της ψυχικής υγείας, καθώς ο χρόνος που αφιερώνεις για να ασχοληθείς με όποιαδήποτε μορφή τέχνης σε βοηθά να δραπετεύσεις από τη ρουτίνα και την πίεση της καθημερινότητας.

Αν δημιουργείς κάποιο καλλιτεχνικό έργο, απαιτείται αφοσίωση για να περάσεις τα μηνύματα που θέλεις στο κοινό που θες να απευθυνθείς. Από την άλλη, αν απολαμβάνεις κάποια τέχνη, απαιτείται συγκέντρωση για να κατανοήσεις το νόημα του έργου. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που αξίζει να ασχοληθείς με τις τέχνες, αφού αποτελεί το ”διαβατήριο” για ένα ταξίδι ηρεμίας και ψυχικής γαλήνης.

Διάφορα καλλιτεχνικά έργα από την πανάρχαια εποχή μέχρι και τη σημερινή, βρίσκουν στέγη σε διάφορα μουσεία του κόσμου. Μία επίσκεψη σε μουσεία που φιλοξενούν έργα τέχνης αποτελεί ”επένδυση”, αφου θα συναντήσετε έργα από διάφορους πολιτισμούς, κουλτούρες και σπουδαίους καλλιτέχνες, εικόνες και γνώσεις που θα σας κάνουν πιό πλούσιους.

Μουσείο του Λούβρου – Παρίσι, Γαλλία

Το μουσείο του Λούβρου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο και εκθέτει περισσότερα από 30.000 έργα τέχνης από διάφορους πολιτισμούς. Το μουσείο έχει κατηγοριοποιήσει τα έργα του σε διάφορα τμήματα, ενώ αποτελείται από πολλές αίθουσες με την καθεμιά να φιλοξενεί διαφορετικές κατηγορίες συλλογών.

Μερικά από τα τμήματα του μουσείου είναι το τμήμα ανατολικών αρχαιοτήτων, το τμήμα Αιγυπτιακής τέχνης, το τμήμα αρχαιοτήτων που περιλαμβάνει ελληνικά, ετρουσκικά και ρωμαϊκά εκθέματα, το τμήμα γλυπτικής και το τμήμα πινάκων ζωγραφικής στο οποίο θα βρείτε τον περιβόητο και πολυφημισμενο πίνακα του Λεονάρτο Ντα Βίντσι, την Τζιοκόντα, γνωστή και ως Μόνα Λίζα.

Μουσείο του Βατικανού – Ρώμη, Ιταλία

Στο μουσείο του Βατικανού θα έχετε τη δυνατότητα να συναντήσετε πολλά είδη τέχνης καθώς θα περπατήσετε ανάμεσα σε πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, αλλά και θρησκευτικά και αρχαιολογικά ευρήματα. Επίσης, η περίφημη Καπέλα Σιστίνα ή Παρεκκλήσιο του Σίξτου που αποτελεί παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατιού, αξίζει την επίσκεψή σας. Θαυμάστε την οροφή του παρεκκλησίου την οποία ζωγράφισε ο διάσημος Μιχαήλ Άγγελος.