Ζωγραφική, η αιώνια Τέχνη

Η ζωγραφική αποτελεί μια από τις πιο παλιές μορφές τέχνης, με διάφορους ερευνητές να έχουν ανακαλύψει τις πρώτες ζωγραφιές προϊστορικά, μέσα σε σπηλιές. Οι ζωγραφιές αυτές απεικόνιζαν κυρίως τις εμπειρίες των αρχαίων ανθρώπων από την καθημερινή ζωή ή το κυνήγι.

Με την πάροδο των χρόνων η ζωγραφική εξελίχθηκε σημαντικά, δεχόμενη αρκετές επιδράσεις. Αρχικά, οι καλλιτέχνες ζωγράφιζαν πραγματικές εικόνες βασιζόμενοι σε τοπία, πρόσωπα ή αντικείμενα τα οποία έβλεπαν μπροστά τους. Μια από τις μεγάλες αλλαγές στις νέοτερες εποχές συνέβηκε όταν κάποιοι καλλιτέχνες άρχισαν να ακολουθούν μια διαφορετική προσέγγιση, ζωγραφίζοντας εικόνες από τη σφαίρα της φαντασίας τους.

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος ζωγραφικής είναι χρησιμοποιώντας το πινέλο και τις μπογιές, υπάρχουν όμως και εναλλακτικές μεθόδοι, αφού κάποιοι καλλιτέχνες προτιμούν να ζωγραφίζουν με μολύβι ή κάρβουνο.

Διάσημοι Ζωγράφοι του Κόσμου

Η ζωγραφική αποτελεί μέσο έκφρασης των συναισθημάτων του καλλιτέχνη και ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ζωγράφων οι οποίοι μεγαλούργησαν σε διαφορετικές εποχές και χώρες. Η σελίδα μας θα σας συστήσει μερικούς από τους διασημότερους και σπουδαιότερους όλων των εποχών, οι οποίοι άφησαν πίσω τους πλούσιο έργο.

  • Λεονάρτο ντα Βίντσι

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές που έχει αναδείξει η Ιστορία της Τἐχνης, γεννημένος την εποχή της Αναγέννησης. Πρόκειται για σπουδαία προσωπικότητα με πλούσιο ταλέντο, αφού εκτός από επιτυχημένος καλλιτέχνης, υπήρξε και διακεκριμένος επιστήμονας. Η Μόνα Λίζα και ο Μυστικός Δείπνος αποτελούν δύο από τα διασημότερα έργα του.

  • Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Ο Έλληνας αυτός καλλιτέχνης, γνωστός και ως Ελ Γκρέκο, έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μακριά από την Ελλάδα, κυρίως στην Ιταλία και την Ισπανία. Εκεί δημιούργησε τα περισσότερά του έργα. Πολλοί από τους πίνακές του έχουν θρησκευτική επίδραση, αφού εμπνέονται από τον Χριστιανισμό.

  • Πάμπλο Πικάσο

Ο Ισπανός ζωγράφος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σύγχρονης Τέχνης, αφήνοντας έτσι το δικό του στίγμα στην μοντέρνα Τέχνη. Μερικοί από τους διασημότερους πίνακές του είναι ο The Weeping Woman και ο La Vie.